söndag 26 oktober 2008

Söndagssegt


(Ingrid:) I dag kändes det precis som det kan göra en söndag hemma, när man inte har något speciellt för sig och inte nog fantasi att hitta på något riktigt. Man liksom bara går och väntar på att börja jobba dagen efter. I dag väntar vi på att få Matilda.

Vi åkte till Dongdaemun, upptäckte en massa hemska varuhus som innehöll exakt samma saker men ingenstans fanns en enda leksak. Oskar var en ängel och höll modet uppe, trots att det blev ökentråkigt för honom. Vi gav upp shoppingförsöken till slut och slöt cirkeln med att göra exakt samma sak som det första vi gjorde när vi kom till Seoul: promenera längs Cheonggyecheon, vattendraget som går sex kilometer genom citykärnan. Sedan blev det en stor härlig latte var och en suverän smoothie till Oskar innan vi spankulerade tillbaka till hotellet. Vi orkade liksom inte hänga på stan längre, det var så mycket folk och vi hade tappat sugen på att trängas.
De senaste timmarna har spenderats i hotellets så kallade "play room", Olle har läst ett stim sagor för Oskar, jag har tvättat Oskars gräsligt smutsiga örngott och gosedjurskanin - och så har jag börjat packa på allvar. Jag har lagt fram alla små barnkläder, letat rätt på bebisleksakerna vi haft med oss och börjat pressa ner alla fyrtielvatusen fina saker vi har köpt. Det ska bli väldigt roligt att kunna plocka fram någon av dessa koreanska saker till Oskar och Matilda på födelsedagar och julaftnar i flera år framöver, men innan dess gäller det att få ner dem i ett par resväskor som plötsligt känns så små, så små ...

Inga kommentarer: