lördag 25 oktober 2008

Seoul Tower






(Olle:) Nu har vi varit på sightseeing i Seouls TV-torn. Det ligger på ett av de högre bergen precis utanför citykärnan. Först åkte vi tunnelbana några hållplatser sedan åkte vi linbana upp till en platå nära bergets topp och till sist fick vi ta trapporna upp till tornet. Sedan tog vi hissen upp till utkiksplatsen som var ca 10 våningar upp i luften. Väl uppe i tornet fick vi en vidunderlig utsikt och först där slogs man av vilken enormt stor stad Seoul är. Man kan se flera mil åt varje håll från tornet men ändå så står husen tätt och skyskraporna sträcker sig mot himlen. Vårt hotell kunde man inte se då det bara är 18 våningar och sådana småhus sticker inte upp tillräckligt för att kunna upptäckas från tornet utan skyms av de andra husen som vanligtvis är ett antal våningar högre. Som vanligt gullade tanter och farbröder med Oskar på tunnelbanan. Han har börjat vänja sig. En halvtaskig Bibimbap lyckades vi få tag i vid tornet. Dom hade petat ner något som påminde om maneter i blandningen och så hade dom inte värmt den ordentligt. Nästa Bibimbap blir i järngryta, det är så dom ska serveras.
Efter TV-tornet åkte vi till en bokaffär för att hitta det sista på Brittas "beställningslista", jag och Oskar gav upp efter ett tag. Det var ett enormt stort varuhus som bara var inriktat på böcker. Avdelningen för "foreign books" var stor som en hockeyrink. Problemet här var att det var trängre än på en hockeyrink, man fick inte tacklas och Koreaner tycker att den som är dum nog att ta med sig en barnvagn ut på stan får skylla sig själv så dom ger inte plats precis utan tränger sig som västa fribrottarna. Ingrid och hennes föräldrar stannade kvar i varuhuset för att fortsätta njuta av värmen från 3 miljarder andra shoppare medan jag och Oskar åkte hem till hotellet och lekte med ett litet fiskespö istället (med magnetfiskar!).
Nu är det bara två nätter kvar som trepersonersfamilj (eller 5-personers) och bara tre nätter kvar innan vi får komma hem till vårt eget hus där vi kan göra som vi vill med frukost, lunch, middag, sovtider, fika, tv, promenader, livet..... men då blir det väl Matilda som styr och ställer..... vad har vi gett oss in på?

2 kommentarer:

Cloudberrygirl sa...

Aigoo (koreanskt uppgivet suckande stön, ung. som på engelska "Oh my!")! Stackars er som måste shoppa så mycket åt mig! Men snälla är ni! Tack!

Coola Hanna et al sa...

Varför får inte Oskar blogga? Det är orättvist!!! För min del får han gärna komma tillbaka. Matilda också så klart.

Kramar från Hanna