tisdag 21 oktober 2008

Dagen efter




(Olle:) Igår fick vi äntligen träffa Matilda. Hon gjorde starka intryck på oss allihop. Hon var ganska tuff och mycket charmig. Idag undrar jag så smått hur jag ska få hela veckan att gå utan att bli totalt frustrerad. Oskar har haft en mycket bra dag. Vi började med shopping i Itaewon (Ja, ja Britta, vi har hittat nästan alla era prylar...). Där blev det namntavla av kalligrafikonstnär till Matilda och namnstämpel till Matilda (och andra önskande). Till Oskar (och andra) köptes klistermärken med koreanska flaggor. Oskar fick T-shirts och Matilda fick en Hanbok (koreansk folkdräkt). Lunchen fick Oskar bestämma idag så det blev (inte helt överraskande) hamburgare. Efter middagen ägnades åt att besöka "63-City", ett hus med 63 våningar. På toppvåningen var det en "Hello Kitty"-utställning (oiiiii, sade Ingrid) samt fina möjligheter till en fantastisk utsikt över Seoul. Vi avslutade på nedervåningen i deras akvarium med ormar, krokodiler, hajar, dresserade sjölejon, bläckfiskar och mycket annat.
Bläckfisken satt på rutan till sitt akvarium och var gigantisk. "Sen kan den ramla ner och då slår den sig jättehårt och då kan den inte hålla fast sig fast den har SÅ många armar" sa visst en av besökarna och höll upp 10 fingrar (??).
Kvällen har precis avrundats på kvarterskrog med grill inbyggd i bordet och restaurangen lyckades ta begreppet "vitlöksfolket" till helt nya höjder. Vi är alla rätt trötta efter dagen men också nöjda. Det blev ju en del shopping på "Hello kitty-utställningen" också (oiiiiii, sade Ingrid igen)..... nu ska vi göra planer för i morgon. Det finns otroligt mycket att hitta på här i Seoul även om man önskar att det vore den 28:e redan.....

Inga kommentarer: