fredag 7 november 2008

Genusperspektiv var det ja ...

Jodå, vi har ett genusperspektiv när vi handlar kläder till våra barn. Svart Harley Davidson-mössa till honom, rosaröd Hello Kitty till henne. Så det blir ju jättebra i genomsnitt!!

3 kommentarer:

Eli / Nikolay sa...

Matildas syssling Nomi tycker i alla fall att Matilda har en superfin mössa för den är jåsa! (om något inte är jåsa är det däremot per definition inte så fint och går inte att använda). Nomis hyfsat genusmedvetna päron är lite tagna på sängen. Vad är det plötsligt för fel på brorsans avlagda kläder?

En tröst (?) när det gäller den till synes sviktande jämlikheten mellan könen i Sverige, kan kanske vara att i Bulgarien (där vi bor just nu) är det tusen sabla resor värre! Man får anstränga sig för att hitta reklam som Inte är könsdiskriminerande. I en tävling för dagisbarn på teve härom dagen gick en uppgift ut på att välja passande födelsedagspresent till en pojke respektive flicka! Jag letar efter en rosa tröja till Ruben (som just nu också gillar denna färg) och expediternas ögon trillar nästan precis ut ur sina hålor när jag frågar.

Och så förstås. GRATTIS! En så fin flicka! Och vilken brorsa sen, vi är görimponerade!

Stor kram från kusin Elisabet, Nikolay, Ruben och Nomi

Ingrid + Olle sa...

Tack för grattiset! Och kul att höra från er ända från Bulgarien :-)

Jag inser att vi borde passat på att köpa rosa kläder till Oskar i Korea, för där verkar det vara hett med rosa - både för stora och små killar. Oskars hanbok, koranska folkdräkten alltså, består förresten av gul jacka och cerise byxor. Supergenustänk! :-)

Stor kram till er alla!
I, O, o och m

Eli / Nikolay sa...

Gult och cerise låter supersnyggt! Jag ska tipsa Ruben...

Lycka till med jobb och kvällsprocedurer!! :-)

/Elisabet