torsdag 28 maj 2009

Klättrosaurusen i köket

 
(I:) Vi har barnsäkrat allt som går att barnsäkra hemma. Det har jag antagligen ältat en massa om tidigare, men vi har hursomhelst spärrat samtliga lådor och luckor i köket (nej, inte överskåpen!) och vi har tre trappgrindar, hasp för källardörren och alla stolarna står som bekant på borden för jämnan. Vi har spännband runt dvd-spelaren, runt tv-bänken (för att korgarna under inte ska dras ut precis hela tiden) och runt en liten skänk. Det finns liksom inga så många fler åtgärder att ta till förutom att helt tömma huset på saker tills Matilda vuxit upp. Fast vi har levt i tron att det inte ska behövas, för så länge man inte glömmer något av ovanstående så har vi haft en ganska avslappnad tillvaro hemma.

Nu är frågan vad vi gör ...

Igår morse ringde Olle och berättade om Matildas senaste bedrift. Han hade hittat henne sittande på köksbänken! Senare såg han hur hon gjorde steg för steg:

Matildametoden
1. Dra ut alla lådor i köket de millimeter som går innan lådspärrarna tar emot.
2. Stäng låda 2 och 4.
3. Använd låda 5, 3 och 1 som stege.
4. Klättra upp på köksbänken.
5. Väl uppe har man fri tillgång till knivar, kaffebryggare, diskho och spis. Fest!

2 kommentarer:

Eli / Nikolay sa...

Wow. Något säger oss att den tjejen kommer att sätta sina päron på prov också när hon har kommit i tonåren... Och att hon skulle bli en bra gymnast!

Ingrid + Olle sa...

Jag håller med, jag bävar redan för alla trotsåldrar. Antingen blir hon hemsk då eller så får hon utlopp för alltihop redan nu och blir en ängel när hon blir äldre.

Det är säkert så att gymnastik vore perfekt. Eller bergsbestigning. Hon är urstark i fingrarna.