torsdag 7 maj 2009

Inte Falukorv precis!


(I:) Under vår första kväll någonsin i Seoul så fick vi suveräna tips av Hans och Britta om allt från att åka tunnelbana till personlig guidning i hur man äter bibimbap. Nu fick denna bibimbap en värdig efterföljare när vi bjöds på en fantastisk koreansk middag hemma hos dem i Falun. De svängde imponerande snabbt ihop en middag bestående av:
- Bibimbap (som liknats vid Koreas svar på risotto) med spenat-, rättika-, gurk- och groddsallader samt omelett, köttfärs och chilipepparsås
- Kimbap (risrullar, som sushi ungefär)
- Nokducheon (mungböneplättar som doppas i en god sojabaserad sås som påminner om teriyaki).

Storebrorsorna dukade med äkta bibimbap-skålar och rostfria ätpinnar.

Med detta i färskt minne har vi svår abstinens efter koreansk mat. Och tycker att den som har möjlighet absolut borde skynda sig iväg till en koreansk restaurang, till exempel Arirang och Arirang Vega i Stockholm, och äta en riktig bibimap eller bulgogi. Eller laga själv – bra recept finns här och råvarorna köper du på Korean Food. Åh, så gott!

Hoppas att Matilda snappade upp några av matlagningstipsen!

Inga kommentarer: