söndag 10 maj 2009

Rädda mammorna!

(I:) Tänk att få sina händer avhuggna bara för att man är mamma. Tänk om det hände dig. Eller din mamma. Eller din kompis.

Röda Korset driver just nu kampanjen "Rädda Mammorna" LÄS MER HÄR för att skydda kvinnor, och deras familjer, som drabbats av krig och konflikt. Under maj månad pågår ett intensivt arbete på bloggar runt om i Sverige. Det är många som försöker göra något för att hjälpa till. Och nu hoppas jag att även du gör lite. Ägna några minuter åt detta och skänk några kronor. Det krävs bara en liten, liiiten insats. Jag tänker att om det här inlägget så bara genererar tio kronor i gåva till Röda Korset så har det varit värt att skriva det...

Hjälp till att rädda mammorna:




Klicka ovan eller SMS:a MAMMA till 72 900 och bidra med 50 kronor (betalas via telefonräkningen). Du kan också
ringa 099-90 100 och bidra med 100 kronor. (Samtalet kostar 9,90 kronor + trafikavgift. Räkningen kommer med posten.)

Egen blogg?
Att gå med i kampanjen och starta en egen insamling är enkelt om du har en egen blogg. Genom att registrera dig och din blogg på kampanjsidan får du tillgång till en widget som du kan lägga upp på din blogg där du och dina besökare kan donera pengar till förmån för kvinnor som befinner sig i utsatta situationer. Det går också att följa insamlingen dag för dag, timme för timme, via din widget. Alla med en egen blogg eller sajt kan gå med i blogguppropet.

Kampanjen avslutas med en direktsänd insamlingskväll i TV4 på mors dag den 31 maj. Fram till dess hoppas Röda Korset att så många svenska bloggare som möjligt har gått med och skänkt pengar för att hjälpa kvinnor runt om i världen.