måndag 15 december 2008

Vuxenfras

(I:) Oskar kämpar på med uttalet av diverse ord, men ordförrådet verkar minsann inte ha hakat upp sig. Det går knappt att beskriva hur sött det låter när han plötsligt kläcker ur sig en eller annan vuxenfras som han snappat upp någonstans. Som igår, när han och jag bakade pepparkakor. Den första plåten höll på att gräddas i ugnen när Oskar stannade upp, viftade med handen för att få extra uppmärksamhet och utbrast:
- Mamma! Det doftar himmelskt!

4 kommentarer:

Alison sa...

Hahaha sicken liten goding. Visst är det roligt med dessa uttryck som dyker upp ur ingenstans. Fille sa en gång om något – kan det ha varit musik? – "åh, det är så vackert att man nästan dör". Precis som min mamma brukar säga. :)

Alison sa...

Måste förresten tacka än en gång för kanontips inför flygresan. Vi klarade både dit- och hemresan galant. Värre var det med jetlaggen, jag var inte beredd på att behöva kämpa med Franks biologiska klocka så här en vecka efter att vi kommit hem. Fille är inte heller helt återställd men det beror snarare på sjukdom. Men jobbigt är det, man blir helt knäckt av barn som turas om att hålla en vaken om nätterna ...

Alison sa...

Och nu inser jag att man nog inte skriver "biologisk klocka" när man menar "dygnsrytm". Som sagt, man är ju trött. :)

Ingrid + Olle sa...

Haha, vilken rolig fras!

Att vara trött vet jag allt om... Det tog lång tid för oss också, främst för Oskar, att ställa om till svensk tid. Han vaknade vid fyra-fem på morgnarna ett bra tag och det var tungt. Jag köpte lite tid de första morgnarna genom att ställa in vår bärbara DVD så han såg minst en film i sin säng innan vi tvingades gå upp. Egentligen borde väl jag också gått och lagt mig vid åtta på kvällarna för att ha ork att vara vaken mitt i natten. Men det strider ju mot alla inbyggda instinkter på något vis. Nåja, tidsomställningen fixar sig ju alltid till slut. Ni kanske får sova normalt i jul åtminstone.

Vad kul att höra att resorna gick så bra! Ser fram emot att träffas när allt julfirande är över.
Kram
Ingrid