torsdag 25 juni 2009

Säng säng säng

(I:) När vi flyttade in (utan barn) så tyckte vi att vårt hus var jääättestort med sina då 102 kvadrat. Nu när det är 114 känns det minimalt, mest på grund av att planlösningen inte är optimal medan barnen är små. Det är bara två små sovrum på övervåningen och vi behöver dessutom ha två rum avstängda på nedervåningen för att de inte går att barnsäkra. Det gör compact living-lösningar till ett måste. När barnen blir äldre kan vi flytta vårt "master bedroom" en våning ner, men tills de klarar av att gå ner för trappan mitt i natten så trängs vi på övervåningen alla fyra. Då krävs det lite smarta lösningar.

Nu är Oskars nya säng klar. Jag skissade, Olle konstruerade och byggde. Vi skaffade en bra resårbotten och bäddmadrass från IKEA, snickrade en stomme och klädde fronten med pärlspont (MDF). Två stora hjulförsedda lådor sväljer 1) alla Oskars kläder och 2) nästan alla hans leksaker. Nu saknas det bara några vägghyllor och leksaksbackar i rummet så att Matilda kan samla på sig en miljard leksaker hon också.


PS. Behöver jag nämna att Oskar älskar sin nya säng?

1 kommentar:

Alison sa...

Perfekt! Vi tar och beställer en sådan där när det blir dags för oss att flytta. Vad är det för leveranstid? Ni kan få betalt i duplo.