söndag 15 mars 2009

Räddarna i nöden

(I:) En familj av vår kaliber måste ha bra förråd av:

1. Hushållspapper
2. Kaffe
3. Febernedsättare/smärtstillare

Förbrukningen av kaffe och hushållspapper gick upp med flera tusen procent när vi fick Oskar. Att torka gegg och försöka hålla sig vaken är småbarnsförälderns basuppgifter.

Febernedsättande och smärtstillande preparat är det som har hjälpt oss genom vintern med Matilda. Det känns som att jag springer i skytteltrafik till Apoteket för att fylla på förråden av tabletter och nässpray. På bilden syns vårt sortiment av Alvedon, Ipren och Nezeril för alla preferenser och viktklasser.

En bra örontermometer är förresten också ett måste. Den var dyr men värd sin vikt i guld. Bara tanken på att säga åt en liten klättertjej att ligga stilla med en termometer i rumpan ... nej, det var inte bättre förr!

Jag är inte någon vän av att ge små barn medicin om det inte verkligen är nödvändigt, men i veckan var det inget tvivel om att det behövdes. I tisdags slog Matilda värmerekord med 41,2° på eftermiddagen. Läskigt högt. Men efter en Alvedon och lite kall hallonkräm sprallade hon loss som aldrig förr, enligt Olle, och när jag sedan tog tempen på henne igen på kvällen hade hon 36,9° av sig själv. Konstigt hur fort det kan vända på småbarn.

Nu har vi drabbats av ögoninflammation, som omväxling. Visserligen "bara" en viral variant och inte en bakteriell, vilket lär vara värre och medföra isolering och medicinering, men ändå. Ögoniflammation har vi ingen Alvedonsort som hjäper mot.

Inga kommentarer: