tisdag 17 mars 2009

Checklista vid läggdags

(I:) Dags att gå och lägga sig. Men först måste nedervåningen förberedas för morgondagens Matilda-anfall:
- Alla ryggkuddarna i soffan måste vikas ner så att hon inte kan ta sig upp för att strimla sönder tavlor, krukväxter och lampor.
- Spännbanden runt DVD-spelaren, TV-bänken och skänken måste vara på plats.
- Samtliga stolar måste ställas upp på borden (vi har bara en av åtta matbordsstolar kvar framme för att underlätta detta moment).
- En stol måste läggas ner på golvet och kilas fast tillsammans med en fotpall i hörnet vid tv:n, för att freda väggkontakterna och rädda baslådan till stereon.
- Stegpallen i köket måste ställas upp för att undvika att hon skjuter fram den till köksbänken och klättrar upp till alla roliga knivar, kaffebryggare etc.
- Alla dörrar och trappgrindar måste ovillkorligen vara stängda.

Och folk tror att vi överdriver när vi säger att hon klättrar ...! Medan vi snarast funderar på att börja med guidade turer eller starta kurser i kaoshantering.

Matilda, som vi är vana att se henne. Bredvid: en chockad moster.

1 kommentar:

Eli / Nikolay sa...

(N) Det tar tid för er att komma i säng, förstår jag... Hoppas att ni har filmat Matilda in action, det kan nog vara kul för henne att se när hon blir stor. Förresten var min papas kusin Nikolay likadan och blev tydligen fastbunden vid radiatorn. På riktigt. (Det var andra tider; dels fick man som förälder göra så vid behov, dels var radiatorrören rejälare än dagens.) När han var större kunde Nikolay tydligen häva upp hela kroppen med hjälp av bara en arm genom att hålla i ovansidan av en dörr. Och höll på med karate - kanske något att föreslå för Matilda så småningom?

/En imponerad och samtidigt medkännande Nikolay