måndag 31 augusti 2009

Ögonstenen ser dåligt

Ser suddigt. Oskars egen bild på sitt högra öga.

Oskar behöver glasögon. Det är barnavårdscentralen vi har att tacka för att de fångade upp detta på 4-årskontrollen - vi hade inte en aning om att han ser dåligt! Nu har vi varit på S:t Eriks Ögonsjukhus och fått diagnosen bekräftad. Det råder inget tvivel om att han har nedsatt syn – han kunde knappt se övre halvan av tavlan med bokstäver.

Oskar satt blickstilla (ja, ordvits) under undersökningarna med pupillvidgande ögondroppar och diverse mikroskop, lampor och förstoringsglas. Det var ett rent nöje att åka dit med honom och belöningen för hans stora tålamod blev en glasstrut och en dinosaurie.

Vi har fått ett recept på glasögon och eftersom han är både närsynt och astigmatisk kommer han behöva dem hela tiden. Jag ber en stilla bön över att det ska finnas snyggare bågar än de klassiska coca-cola-bottnarna med transparenta tjocka plastbågar som gällde när jag var liten. Ja ja, bara glasögonen passar, är sköna och inte trillar av hela tiden - han ska ju kunna klättra i träd och spela fotboll och vältra sig i vattenpölar med dem! Jag känner faktiskt inget annat barn som har glasögon men specialistläkaren sade att det lär finnas en optiker på Götgatan med många barnbågar så jag får väl börja nysta där.

Oskar tycker själv att det är hur lugnt som helst att han ska få glasögon. Pappa har ju glasögon så nu blir de glasögonkompisar...!

Sitter de bra så här?

1 kommentar:

Eli / Nikolay sa...

Jag tror att han kommer att bli hur snygg som helst. Lycka till med bågarna!

Många hälsningar från Elisabet och compani Huddinge