lördag 12 december 2009

Julklappsberg

Idag hade vi barnvakt hela dagen. Oskar och Matilda lekte hos mormor och morfar medan vi gjorde en raid i Kungens Kurva. Vi hade tagit på oss det hedervärda och roliga uppdraget att köpa julklappar till barnen från såväl farmor och farfar som mormor och morfar samt även från Olles mormor (snart 98 år). Plus från oss själva, förstås. Dessutom är det ju så att Matilda fyller år den 22 december ... Listan över tänkbara presenter var lång och budgeten ordentligt tilltagen.

När vi gick in på Toys 'R us så fnissade vi lite över att kundvagnarna var så vansinnigt stora. Tänk att folk fyller såna, är de inte kloka? tänkte vi ... tills vi själva plötsligt hade en i stort sett omanövrerbar vagn med ett helt berg av leksaker som svämmade över åt alla håll och kanter. Kassaapparater och pulkor, utklädningskläder och duplo, böcker och Star Wars-grejer – alla emballage är enorma och jag blir matt av tanken på att allt ska slås in i papper.

Det är lätt att välja leksaker när man köper presenter från sju generösa vuxna till två små snälla barn. Åtminstone till Oskar. Matilda är lite svårare. Dels för att hon är liten, dels för att hennes presenter helst ska roa under hela det kommande året. Det får bli en del kläder och böcker också. Så rättvist det går.

Nu är det kväll och vi sitter utmattade i soffan efter dagens intensiva flängande. Jag gläder mig åt hur roligt barnen kommer att ha med alla sina saker i jul. Och att vi fick in allt i bilen.

Vansinnigt många julkappar och en och annan födelsedagspresent.

Inga kommentarer: