fredag 25 december 2009

Julafton 2009

Julafton 2009 var fin och hektisk. Vi började med julmorgon i en snöig skärgård. Medan vi åt lussebullar til frukost så kom tomten älgandes från havet. Oskar konstaterade sakligt att tomten var farfar, vilket kanske inte var så svårt att lista ut eftersom tomten både saknade skägg och hade farfars glasögon :-) Men faster E var samlad och vävde ihop en komplicerad historia om att tomten är en shape shifter som antar utseendet av någon som bor i huset för att grannarna inte ska bli skrämda ... och Oskar köpte den!


Syskonen höll sams vid julklappsutdelningen, trots skillnaden i mängden julklappar - Oskar fick färre men dyrare. Å andra sidan, så fort Oskar fått sitt Bakugan-spel så brydde han sig inte om något annat på ett bra tag ...


På julaftons kväll firade vi hemma med närmaste släkten. Oskar kunde inte lista ut att det var hans mamma som var tomten, men det berodde helt på morbror T:s suveräna jultomteutstyrsel med skägg, pälsmössa, tomteluva, tröja, halsduk och gammaldags (vadmals?)byxor. Kusin Johannes tittade också storögt på tomten (som dock fick väldigt bråttom iväg när skägget började glappa!).

Tråkigt nog hade Matilda feber mest hela dagen och på kvällen tog krafterna slut redan innan julklappsutdelningen. Hon slocknade kvart i sju och därmed sparades hela hennes del av julklappsberget till morgonen efter. Nu har det lyckliga barnet fått presenter den 20, 22, 24, 25 och 26 december!

Det blev inga bra bilder från kvällen (jag saknar min systemkamera!). Men jag lovar att kusinerna var söta i sina finklänningar.


Inga kommentarer: