tisdag 9 mars 2010

Vintern 2010 - snökaos

Det här är ett gammalt inlägg som inte blev klart medan det var färskt. Men eftersom bloggtorkan är så stor så blir det publicerat ändå :-) Och den här vintern ÄR faktiskt värd att minnas.
. . .

Vintern tycks aldrig ta slut. Det är kaos på gatorna. Vår gata, som inte är den allra mest trafikerade i området men trots allt är en länk till tunnelbanan, har inte plogats på evigheter och är numera enkelfilig pga alla snövallar. I botten av snömodden är det glashalt, vilket Olle fick uppleva på nära håll när fötterna plötsligt försvann under honom på väg hem från ett föräldramöte i veckan (med ett skadat knä som resultat). Man behöver inte vara 80+ för att riskera att skada sig, det är farligt för alla.

Att gå och lämna barnen på dagis är förenat med livsfara. Vare sig jag väljer pulkan eller vagnen så är det hopplöst svårt och tungt att ta sig fram. Det finns knappt några trottoarer kvar, vilket innebär att jag måste ut i vägbanan större delen av sträckan. Den mest kritiska punkten är den största korsningen där sex vägar möts. Där är det välplogat och snöfritt på vägen, men av trottoarer syns inte ett spår. Snöplogarna hade lätt kunnat fixa detta, men icke. 
 . . .


Här en sur Matilda när hon bestämt sig för att "gå och hämta Pappa".

Inga kommentarer: